Menu

Events

06 Jul 2024, 20:00

DK - Copenhagen - Jazzhus Montmatre - "@ tribute to Oscar and Duke"

Jazzhus Montmartres musikchef, Jan Lundgren, tar återigen platsen bakom flygeln och får vederbörligen sällskap av gitarristen Ulf Wakenius, basisten Hans Backenroth och den danske trummisen Kristian Leth. Tillsammans kommer denna superkvartett att spela musik från både Oscar Petersons och Duke Ellingtons repertoar. Välkända jazzklassiker mästerligt tolkade av några av Skandinaviens mest eftertraktade musiker.

I Danmark är Ulf Wakenius särskilt förknippad med Niels Henning Ørsted Pedersen, som han spelade regelbundet som en av NHØP:s trio fram till 2005. Under perioden 1997 till 2007 var Wakenius permanent medlem i Oscar Petersons kvartett, vilket verkligen satte scenen för sin internationella karriär och satte Wakenius i sällskap med de största namnen inom jazzen.

Sedan Jan Lundgren debuterade med albumet Conclusion 1994 har han inte blickat tillbaka. Idag anses Lundgren vara en av Europas bästa jazzpianister och har konsertverksamhet och albumsläpp över hela världen. Jan Lundgren var med och startade Ystad Sweden Jazzfestival 2010 och har även varit musikchef på Jazzhus Montmartre 2016.
Wakenius och Lundgren får starkt sällskap av en svensk/dansk rytmgrupp med basisten Hans Backenorth och den danske trummisen Kristian Leth. Tillsammans har de spelat och spelat in med ett stort antal av jazzens stora namn som Scott Hamilton, Harry Allen, Benny Golson, Claire Martin, Champion Fulton, Ken Peplowski och många andra.

Just kombinationen av tradition, upptäckt, förnyelse och förvandling är vad du kan förvänta dig när Jan Lundgren tillsammans med Ulf Wakenius tolkar musik av Duke Ellington och Oscar Peterson, två av jazzens största ikoner!

Book now