Menu

Events

26 May 2023, 19:00

S:t Petri kyrka, Malmö

Musikhögskolans Kammarkör möter Jan Lundgren och Mattias Hjorth

Kammarkören vid Musikhögskolan i Malmö ser mycket fram emot mötet med jazzmusikerna Jan Lundgren och Mattias Hjort. Det blir en konsert med blandad repertoar där den klassiska musiken möter folkmusiken och jazzen i en spännande och överraskande mix.
Pianisten Jan Lundgren är en av våra allra främsta musiker och han har genom ett 50-tal CD:s och i en mängd projekt och samarbeten, visat på sin förmåga att omfamna traditionen och samtidigt ständigt förnya sig. På senare år har Jan Lundgren presenterat en rad konserter på Stockholms Konserthus under samlingsnamnet Kind of Jazz – i möten med inbjudna artister och ensembler.

När Jan Lundgren och den suveräne basisten Mattias Hjorth, nu möter Musikhögskolans Kammarkör sker det i ett landskap som tar avstamp i musik från renässansen till nutid, men som omformas till något annat. En del av dessa arrangemang är gjorda av Martin Berggren. Det blir också kompositioner och arrangemang av en annan framstående jazzmusiker, Bengt Hallberg. Jan Lundgren är pianosolisten som interagerar med både Mattias Hjorth och kören under Mats Paulsons ledning. Det är ett genomkomponerat material som i stundens ingivelse kan spricka upp i improvisation.

Alla medverkande vid konserten är också kollegor/lärare på Musikhögskolan i Malmö.

Varmt välkomna!

Book now