Menu

Events

29 Sep 2023, 20:30

UKK - Stora salen, Uppsala

Uppsala internationella gitarrfestival:

Yamandu Costa & Jan Lundgren – Inner Spirits

-Blåa nordiska toner möter gungande brasilianska rytmer.

Upplev två enastående musiker från två kontinenter i en unik konsert!
Pianisten Jan Lundgren från Sverige och den brasilianske gitarrfantomen Yamandu Costa spelar nyskriven originalmusik blandad med svensk och latinamerikansk musik– från Evert Taube till Antônio Carlos Jobim. I ett helt nytt samarbete, som fick sin premiär i en fullsatt Konserthuset i Stockholm i februari, bjuder Jan Lundgren och Yamandu Costa på ett riktigt mästarmöte.

Den fenomenale Yamandu Costa spelar den brasilianska 7-strängade gitarren och är djupt rotad i landets musiktraditioner. ”Yamandu är otrolig, inte bara kanske världens främste gitarrvirtuos i den här stilen, utan också en musikant: han leker fram musiken”, säger Jan Lundgren.
De lärde känna varandra i samband med Ystad Sweden Jazz Festival 2021.
”Programmet som vi låtit växa fram på varsitt håll speglar våra rötter och innefattar både kända låtar och nyskrivet, med latinamerikanska rytmer som grund. Undertiteln från Taube till Jobim handlar närmare bestämt om ett möte mellan Sverige och Brasilien”, förklarar Jan Lundgren.

Book now