Menu

Events

17 May 2024, 12:00

SE - Stockholm - SWEJS - "Jazz Poetry"

Terminsavslutningen blir en musikalisk höjdare. SWEJS-gunstlingen och pianisten

Jan Lundgren är vår huvudperson och vi erbjöd Janne att välja sitt favoritsällskap för detta tillfälle.

Alltsedan Jan Lundgren och Hans Backenroth gjorde sitt inträde på jazzscenen på 1990-talet har de spelat tillsammans i många konstellationer, men det är förvånande nog först med Jazz Poetry de samverkar som duo. Ett program som skulle passa perfekt för SWEJS tyckte Janne. Det tyckte vi också.

Jazz Poetry är en träffande benämning på Jan Lundgrens och Hans Backenroths lyriska dialog som rör sig mellan jazz och klassisk musik, folkliga melodier och visor. I varje del av Jazz Poetry finns den särskilda känsla av spänning som uppstår när man upplever något för första gången och vågar öppna sig för ögonblicket. Lundgren & Backenroth har en imponerande lätthet i sitt duospel och utvecklar ett flow som gör att de mest oväntade klanger känns fullständigt naturliga.

Välkände Jan Lundgren behöver knappast någon närmare presentation idag. Och Hans Backenroth är sedan länge en av Skandinaviens mest efterfrågade basister.

Välkommen till ett intimt möte mellan jazz och poesi.

Book now